tirsdag 28. februar 2012

Perhentian Island :)

Her kommer en liten oppdatering siden sist!

Jeg befinner meg nå på Perhentian, Malaysia. Her er det helt idyllisk. Nydelig strender, gode restauranter og kjempe fint vær, kan ikke få det bedre enn dette. Har ikke fått prøvd ut alle strendene enda pga en del eksamen lesing som har foregått inne på lesesalen her på hotellet. Men nå er den tid ferdig, og stranden skal innflyttes.

Etter eksamen på tirsdag var det klar for den store eksamensfesten. Den ble feiret med middag, bålbrenning og en skikkelig fest på hotellet. Det var en vellykket og etterlengtet feiring kan du si J Bålbrenningen er noe av det kjekkest med hele kvelden. Har aldri vært så deilig å tenne et bål som det var med de kompendiene. Dumt for dere neste år som skal på denne turen som går glipp av denne tradisjonen, fordi dere får med dere lesebrett J

Har brukt noen dager på dykkerkurs her nede, men fant ut at det ikke var helt for meg! L Men får godkjent til kursene som jeg har tatt til nå, så hvis jeg finner ut at jeg vil ta det en annen plass så kan jeg det J

De neste dagene blir det litt tid på skolebenken, soling og spising. Det har gått et lite virus her i gjengen, så vi bytter hvem som sitter på do annenhver dag!! Ellers er livet helt fantastisk her nede J

På fredag forflytter vi oss igjen, da er Kambodsja som står for tur J

Kjekt hvis du kommenterer bloggen J

(P.S: Bilder kommer senere)


lørdag 11. februar 2012

Kuala Lumpur :)

Da har vi vært noen dager i Kuala Lumpur. Dette er jo den perfekt shoppe byen!!! Kan anbefale denne byen på det sterkeste! ☺ Vi bor midt i Chinatown. Ganske greit i grunnene. Vi hører ikke særlig til bråket fra gatene eller noe, og det er nett på rommet, GRATIS!!! Noe som vi har savnet ganske mye ☺
Chinatown

De siste dagene har gått til litt shopping. Mamma du kan roe deg ned, jeg har ikke handlet sko eller vesker ☺ hehe… Jeg og Kristine har funnet ut at vi skal reise innom her før vi reiser hjemover i juni, så sparer det til da!

Vi har vært på et universitet her ned og hatt forelesning med presidenten sin datter, Marina Mahathir. Hun er leder for Sister og Islam. En gruppe som jobber for kvinners rettigheter innenfor Islam. En veldig god foreleser og flott dame.


Forelesning

I går kveld fikk vi være med hjem til noen av medlemmene i metodistkirken her nede. Det er noe av det koseligste som jeg har vært med på så langt. En så flott gjeng med mennesker skal du lete lenge etter. De hentet oss ved kirken med bil, kjørte oss hjem og åpnet hjemmet sitt for oss. Der fikk vi være med på møtet, før vi ble servert nydelig kinesisk og malaysisk mat. Da vi skulle gå fikk vi en kokebok som vi måtte ha til minne om den kvelden.



Nydelig mat!


Gruppen som vi besøkte! Nydelige mennesker!!!


Vi fikk synget litt også.


Herlige gamle menner!


Vi måtte spise med pinner! Malin slet litt mer enn meg :)


Fikk teken på det etter hvert :)

I Kuala Lumpur har vi også vært i stats moskeen. Her fikk vi tatt en del kjekke bilder, selv om det ikke var særlig popelært blant vaktene der. Vi måtte kle oss opp i full drakt og tudong (Hidjab). Alle jentene var nok enige etter på at vi er glade vi slipper å kle oss opp med det hver dag, fordi det ble varmt etter hvert.


Linn frekker seg litt!!

Stats Moskeen

Meg, Birgitte og Kamilla

Kamilla og Birgitte

Guttene måtte være fotografer :)

Flotte jenter
Meg med fult antrekk! Ganske varmt skal jeg si deg!


Kristine er alltid like positiv på krykker! En helt fantastisk jente dette <3

Etter besøket i moskeen tok vi t-banen til Batu Caves. Her fikk mange kjøpt seg flott drakter til en billig penge, og andre kjekke undervisnings materiell. Her var det som alle andre plasser i Malaysia og Sri Lanka, MANGE apekatter. Ble nesten overfalt av den ene.
Batu Caves


Enda litt trapper. Vi blir ikke lei de trappene :)

I kveld blir det fotballkamp på en av restaurantene her i chinatown og en liten tur på reggae bar ☺ Snakkes siden ☺



Har funnet min egen bank her nede :)

torsdag 9. februar 2012

Thaipusam

Thaipusam er en festival som feires ved fullmåne i tamilmåneden, Tai. Dette er en fest for å feire guden Murugan. De fester kroker og stikke spyd inn i huden sin. Derfor kan noen av bildene nedenfor kanskje være litt sterke for noen.

De setter kroker og spyd i huden for å takk eller gi noe til Maurugan, slik at det skal komme med til gode senere eller for å takke for noe godt som har hendt dem. Det er oftest menn og gutter som gjør dette, noen kvinner, men dette er ikke vanlig. Jeg så en jente i gaten, men klarte ikke å se om hva du bar eller om hun hadde spy i ansiktet. Vi hadde besøk av en mann noen dager før Taipusam som forklarte oss en del om Thaipusam. Han var 1 år da han gikk med spyd for første gang. Veldig uvirkelig for oss studenter.

Vi var med på hele festivalen fra morgenen av, fra de satte i krokene til slutt. Noen fikk til og med være med å ta ut krokene på noen av mennene. Det gjorde ikke jeg. Det var nok å stå på siden av og se når de ble kroket. De starter med å gå 7-8 km barbeint med krokene i ryggen. Noen drar også vogner eller altere, andre danser rundt med noe over hoder, mens noen går på spiker sko. Dette er veldig variert. De som er med på denne festivalen og som blir kroket, går inn i en slags transe. De skal ikke kjenne smerten når de blir kroket, når de er i denne smerten. Men jeg kunne se på ansiktet til noen av dem at de kjente smerte. Det skal heller ikke bli arr av krokene. Hvis det blir arr har ikke Murugan vært med dem eller ikke godtatt offer gaven deres.
Når de har danset, gått, dratt vogner opp de 7-8 km til tempelet, går de opp til tempelet og gir offergaven til Murugan. Dette er ofte en krukke med melk. Etter dette går de ned og tar av seg krokene. Dette er en festival som går over tre dager, vi deltok på to av dagene.

Dette var en veldig spennende opplevelse å være med på, veldig lærerikt! På mange måter kan man sammenligne det med 17 mai i Norge, men for all del, VELDIG forskjellig. Men stemning og alt rundt er veldig lik. Jeg trodde det kom til å bli veldig ekkelt og mye blod rundt, men jeg kunne ikke se en dråpe blod, og jeg så at de som gjorde dette, gikk skikkelig inn for det og visste hva de gjorde. Nedenfor kommer bilder fra begge dagene med Thaipusam.